Országúti

Merida országúti

 

Országúti versenyzés: A sebesség hódítása. Az országúti bringások különösen igényesek. Vékonygumis kerékpárjukon részletesen megtervezik a bringázást, semmit sem bíznak a véletlenre.

Jó tudni: természetesen a mi tervező részlegünk is ugyanezzel az igényességgel jelölte ki a fejlesztési célokat. Így a Merida országúti kerékpárok nem csak csillogó kinézetükkel villantanak, hanem kompromisszum nélküli versenygépek, nem áldozva fel semmit a sebesség ellenében.

 

Merida Road Race széria

 

Merida Road Race : edzés, verseny

A Scultura karbon modellekhez hasonlóan a Road szériába tartozó alumínium kerékpárok is versenyzésre kihegyezettek, kellő merevséget, biztos, agresszív irányíthatóságot garantáló geometriával készülnek. Az új REACTO magában egyesíti a legmodernebb gyártástechnológiai fejlesztések eredményeit. Kiváló merevség/súly mutatók mellé különleges, agresszív, aerodinamikus design társul. A Merida országúti palettájának csúcsán egy valódi rakétát találunk, a vadonatúj Reacto az egyik legjobb példa az országúti és időfutam stílusjegyek kombinációjára, hogy a sebesség győzzön. Az aerodinamikus forma és a legfejlettebb karbontechnológia találkozásának köszönhetően a villámgyors Reacto modellek a legmagasabb szintre emelkedtek. Közvetlenül a Reacto nyomában, az elavulhatatlan klasszikus Scultura Evo még mindig kimagasló teljesítményre inspirálja az országúti sport szerelmeseit. A Merida országúti palettáját alumínium modellek gazdag választéka egészíti ki.

Nem számít, hogy karbon vagy alumínium. Az összes Merida Race kerékpár hasonló geometriája a minél gyorsabb előrehaladáshoz optimalizálódott. Ugyanígy a felszereltség: 31,6-os nyeregcső (a Reacto esetében aero-profilú), 23-as gumik, és alacsonyra pozícionált ergonómikus kormány - a legutolsó részletig a sebesség jegyében!

Mit tud egy Reacto?

 • - Aerodinamikus tervezés, hasonlóan a MERIDA TIME WARP időfutam bringához.
 • - Elegáns, integrált fejcső, ultrakönnyű, teljes-karbon villával, 1,5 colos csapágyakkal.
 • - Vázon belüli bowdenvezetés.
 • - Full-carbon villa: rekord kis tömeg, versenyzésre kihegyezve, integrált villanyakkal mindössze 325 g, 225 mm-es villanyak esetén, kiváló komfortadattal rendelkezik (74 N/mm).
 • - Integrált nyeregcső, egyedi nyeregmagasság állítási lehetőséggel.

Az aero nyeregcső változtatható nyereg befogással (0-15 mm) és BIO FLEX rezgéselnyelő karbonszálakból készül. Az egyik legkönnyebb semi-aero váz a piacon, a belső bowdenvezetés és a széles csövek ellenére, 56-os méretben tömege 1000 gramm alatt marad. A vázszett tömege villával, kormánycsapággyal 1,4 kg alatt.

 • - Klasszikus versenygeometria, 6 vázméret, progresszívan változó geometriákkal.
 • - BB 30 és BS A standard középrésszel is elérhető.
 • - Kiváló merevségi mutatók, nagyon precízen irányítható, és nagyon jó a hajtáshatékonyság: fejcsőnél 100 Nm/°, középrésznél 56 N/mm – a német Tour Magazin hitelesített mérése alapján.
 • - DI-2 verzió az elektromos vezetékeknek, és az akkumulátor bal támvillán való elhelyezésének megfelelően kialakítva.

Alkalmazott karbon technológiák:

 • - DOUBLE CHAMBER a villaszárakban és az alsócsőben.
 • - STRUCTURE ELEMENT vázépítés.
 • - UHM/HM szálanyagok a Toray és a Toho cégektől, BIO FLAX szálak az ülőcsőben és a nyeregcsőben a magas frekvenciájú rezgések csillapítására.
 • - Megerősített Nano-mátrix, hogy ellenállóbb legyen a külső erőhatásokkal szemben, nagyobb törésállóság.
 • - A teljesen karbon villában - a karbon papucsoktól a vállon át a villanyakig - a karbonszálak nem törnek meg.

Merida Scultura Evo - Edzés, verseny

Elegáns, országúti modellünk a jelenlegi karbontechnológiák legmagasabb szintjét képviseli: a monocoque váz AWS (Anti Wrinkle System) eljárással készül. Kombinálva a Flex-Stay tám- és láncvillákkal, valamint a BB30 középrész szabvánnyal (specifikációtól függően BB30 vagy hagyományos 68 mm-es szabvány is elérhető) nagyszerű merevségi és kényelmi mutatókat produkál, és mindez csak 885 gramm tömeggel párosul.

 

Merida Road Ride széria

 

Gyorsan és kényelmesen, országúton
Kényelmetlennek érzed a versenygépek alacsony kormányfogását? A Road Ride széria a megoldás a problémádra. Az országúti versenyzők nem csak keményen tekerik a pedált, de meglehetősen elnyújtott testhelyzetet vesznek föl a kisebb légellenállás érdekében. Ilyenkor a komfort háttérbe szorul a teljesítménnyel szemben. A fejünk is alacsonyabbra kerül, kevesebbet látunk környezetünkből, sőt, aki nincs hozzászokva, akár gerinc vagy hátfájással is bajlódhat emiatt.
...A Merida ezért fejlesztett olyan országúti kerékpárokat, melyeken előtérbe került a kényelem. A Road Ride széria vázai elől magasabb építésűek, így kevésbé kell előre dőlni. Ráadásul a fékkarfogások is jobban kézre esnek, nem kell nyújtózkodni. Ezen változtatások mellett a Road Ride kerékpárok megőrizték a klasszikus országúti formájukat.

 

Merida S-Presso széria

 

Merida S-Presso:  egyedi stílus a mindennapokban

Finom, sötét tónusú szíverősítő? Igen, egy S-Presso - bár ebbe nem lehet belekortyolni, mégis tökéletes élvezetet nyújt. Már a design is magáért beszél. Nincsenek kiálló bowdenek, melyek megtörnék a váz vonalait, minden kábel az alsócső erre kialakított vájatában fut, a kerékpár messziről mintha csak egy sziluett lenne - a kevesebb néha több.

 

Merida Speeder széria

 

Speeder - edzés, túrázás

Ahogy neve is mutatja, gyors és könnyű. Ha egy ilyen kerékpárra van szükséged, akkor a Speeder tökéletesen kielégíti majd az igényeidet. Szinte egy országúti kerékpár fürgeségével rendelkezik, miközben az egyenes kormány magasabb üléspozíciót és a forgalom jobb átláthatóságát biztosítja. Háromtányéros és kompakt hajtóművet is kínálunk a Speederhez a széles áttételtartomány érdekében. A vékony, de az országútinál szélesebb gumik még mindig kiemelkedően alacsony gördülési ellenállásúak és rendkívül strapabírók. Speeder: edzés, túrázás, a lendület élvezete! Gyors helyváltoztatás vagy kellemes városnézés. Edzés vagy csak leruccanás a partra, a Speeder igazi mindenes szerepét tölti be a mozgás örömteli eszközeként.

 

Merida Triathlon széria

 

Merida Time Warp - A triatlon időgép

Alig egy évvel bevezetése után forradalmi triatlon/időfutam gépünket, a csodás Warpot már tovább is fejlesztettük. Mostantól a kerékpár minden darabja teljesíti a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által előírt 1:3 (szélesség:hossz) szabályt. A Modular Head (változtatható fejcső) rendszer továbbra is a legfőbb ismérve a „kettő az egyben” kerékpárnak, hihetetlen variálhatóságot biztosítva ezzel. A változtatható fejcső hossznak köszönhetően és a kormány pozíciójának állításával a kerékpár homlokmagassága több mint 40 mmes határok között állítható. A kerékpáros szakágtól, a távtól és egyéni felkészültségtől függően, a speciális rendszer egészen a legextrémebben alacsony időfutam-pozíció és a kényelmesebb, hosszú távú triatlonhoz használatos magasabb pozíció között enged variációkat. Tehetjük mindezt úgy, hogy nem kell a kormány vagy a könyöklő alá instabil és csúnya „hézagoló tornyokat” építeni.

A Modular Head rendszer a merevség és az irányíthatóság rovására történő változás nélkül garantálja a fejcső magasságának alakíthatóságát. A fejcsőnél rendelkezésre álló tág határokhoz hasonlóan az ülőcső szöge is variálható 78 és 80 fok között, így a Merida Warp gyakorlatilag az összes sebességorientált és hosszú távú időfutamszámot könnyedén lefedi, a rövid kronóktól kezdve az Ironman versenyekig!