Női

MTB

Merida MTB Női

 

Néhány éve vezette be a Merida az off-road kerékpározásban a hölgyeknek készült Juliet szériát. Most újabb kerékpárokat vonultatunk fel országúti fronton is, melyeket speciálisan a női test adottságait figyelembe véve terveztünk. Ezeknek a bringáknak a geometriája követi a Road Ride modellek koncepcióját, magasabb homlokcsővel készülnek a kényelmesebb testtartás érdekében. Természetesen a sportos hölgyek számára kisebb vázméreteket és csajosabb designt is kínálunk. A fékváltókarok elhelyezését a kisebb kezekhez igazítottuk, nőknek fejlesztett nyereggel, rövidebb kormányszárral, keskenyebb kormánnyal és könnyebb áttételekkel szereltük a bringákat.

Minden Juliet modellen van lehetőség rá, hogy a fékváltókarok pozícióját a kisebb kezekhez igazítsuk. Ehhez passzol a keskenyebb kormány, melyen a hajlítások is szűkebbek, hogy minden kormányfogásból könnyen elérhetőek legyenek a kezelőszervek. Tökéletes kényelem! A nyereg ergonómiája nagyban befolyásolja a kerékpározás élvezetét, különösen a hölgyek esetében. Ezért járnak az alapfelszereltség részeként speciális formájú és speciális technológiával kialakított (Dual Density) női verseny nyergek a Road Juliet modellekhez.

 

Merida Juliet széria

 

Az ízig-vérig csajos bringa

A sportos ONE-TWENTY & JULIET LITE modellek alkatrészeit XC/Maraton igénybevételnek megfelelően válogattuk össze, fontos volt, hogy könnyű legyen a kerékpár. A ONE-TWEN TY & JULIET LITE nyergében a versenytársnők csak a hátsó kereked látják majd! A férfi és női test felépítése között lényeges különbségek vannak. Tudjuk, hogy ezt a kerékpárok tervezésénél is figyelembe kell venni, ezért a hölgyek igényeihez alakítva hívtuk életre a JULIET szériát.

Az alacsonyabb építés biztonságosabb, miközben a rövidebb nyereg-kormány távolság ideálisabb testtartást tesz lehetővé. A meredekebben lejtő felsőcső alacsonyabb átlépési magasságot nyújt, ráadásul a férfi verzió stabilitását biztosítja. A kormány keskenyebb, igazodva a női vállakhoz. Speciális ergonómiájú markolat, nyereg, lágyabb rugózású villa és alacsonyabb gördülési ellenállású gumik egészítik ki a női kerékpárok felszereltségét.

 

Merida Juliet TFS

 

Szerelmünk: Az alábbi történetre számtalanszor volt már példa: A szóban forgó hölgy kölcsönkapta a barátja vagy férje régi bringáját a hétvégi túrára. A kerékpár nagy volt, hosszú volt a kormányszár, nehéz volt elérni a fékkarokat, tört a nyereg, ráadásul a vastag terepgumikkal nehéz volt az előrehaladás is. Ezek a dolgok elveszik a nők kedvét a bringázástól. Ne csodálkozzon senki, ha a következő hétvégén inkább barátnőikkel csinálnak valamilyen más programot! A MERIDA nem hagyhatja, hogy a hölgytársaság igazoltan maradjon távol a világ egyik legnépszerűbb hobbijától. Íme a Juliet széria!26 a bringás nő!