Merev Vázas

MTB

Merida merev vázas MTB

 

Mindamellett, hogy össztelósaink mesés élményt kínálnak, több ok is van, hogy miért hajts egy Merida merevfarút. A kezdők számára a legfőbb érv az alumínium modellek optimális ár/teljesítmény aránya. A versenyzőket és a súlymániásokat sokkolják a hipergyors karbongépeink. Minden Merida merevfarú lenyűgözi leendő tulajdonosát új, letisztult designjával, valamint sokkal kevesebb odafigyelést és karbantartást igényelnek a bonyolultabb szerkezetű össztelósokhoz képest.

 

Merida O.Nine széria

 

Miután egyöntetűen tarolt a kerékpáros szaksajtóban, és óriási sikereket értek el nyergében a Multivan Merida Team tagjai a versenypályákon, nem igazán láttuk értelmét változtatni a XC csúcsmodellünkön. Persze, azért erős késztetést éreztek a mérnökök a fejlesztésre, így a „Structure Element” karbon váz már nagyobb villát fogad a technikásabb versenypályák leküzdésére.

Merev és kényelmes Bár ez már a második szezonja , az XC merevfarú versenygépünk váza még mindig az egyik legkönnyebb a piacon, szenzációs, 940 gramm tömegű. De természetesen nem csak a súlya miatt lehetett olyan sikeres a Multivan Merida profi mountain bike csapat versenyzői alatt, hanem a kiváló tulajdonságainak találkozása okán: az O.Nine nem csak ultrakönnyű, hanem extrém merev és módfelett kényelmes! A megváltozott designon kívül az új modellek 100 milliméteres villákat kapnak, a világszerte egyre technikásabb XC és maraton pályákhoz alkalmazkodva.

A legmagasabb szintű technológiával gyártott karbonszerkezet a legutolsó szálig átgondolt tervezőmunka eredménye, a váz ott igazán merev, ahol arra valóban szükség van. A középrész környékén a terhelés miatt, a fejcsőnél a minél stabilabb kormányzásért, és az alsócsőnél az általános stabilitás miatt. A másik oldalon a Flex-Stay támvillák kényelmessé teszik az O.Nine-t, amivel energiát spórolunk. Ugyanezt szolgálja a húzott átmérőjű ülőcső, a nyeregcső pedig függőleges irányból rugózik akár 8(!) millimétert. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhető a kiváló gyorsíthatóság!

 

Merida Matts Lite széria

 

A Merida Matts Lite széria látványosan reprezentálja a 21. századi felsőkategóriás alumínium modellek legmagasabb szintjét.

Könnyű váz, minden részletre kiterjedő tervezés, az alkatrészek gondos összeválogatása, mindez párosítva legkorszerűbb gyártástechnológiával, amit a csúcsmodelleknél is használunk. Mindig kiváló ár/teljesítmény arány! A Matts Lite modellek alapját az időtálló HFS széria adta. Innen örökölték a kiváló alapanyagot, a triplán húzott Prolite 66 alumínium csöveket. Mindezt az O.Nine versenygép geometriájával, klasszikus csőformákkal, gyönyörű részletekkel.

 

Merida Matts TFS széria

 

Belépő a versenyek világába!

A Merida Matts TFS bringák tervezésénél is felhasználtuk az O.Nine bringákat nyúzó Multivan Merida Team tagjainak tapasztalatát. Használd hát!

Ennek a szériának a modelljei is hasonló, sebesség-orientált vázgeometriával rendelkeznek és igazi technikai csemegéket kínálnak, hagynak lehetőséget későbbi tuningnak. Gyors mászás, biztonságos lejtőzés - a Matts TFS az első pedálcsapásoktól kezdve sportos teljesítményt kínál a kezdőknek! Minden Merida Matts TFS váz jó minőségű, húzott alumínium csövekből készül. A TFS Pro szerkezeti elemei finom, simára csiszolt hegesztéssel (Smooth Welding) kerülnek összeillesztésre. A TFS vázak stílusos kétszínű festést kapnak, emellett a jól kiválasztott alkatrészek garantálják a Meridád hosszú és problémamentes életét. A legtöbb modellre erős, hidraulikus tárcsaféket szereltünk, kimerevíthető és 100 mm-t mozgó teleszkópos villát. Mi kell még egy ambiciózus maratonistának?

A TFS (Technoforming System) vázak évek óta a Merida legkeresettebb modelljei, köszönhető ez annak a stílusnak, amit az alkalmazott speciális gyártástechnológia képvisel. A Matts TFS szériát továbbfejlesztettük, a váz bizonyos részein nagyon finom és simára csiszolt hegesztésekkel illesztettük a csöveket. Ezek mellett, a csúcsmodellekre hajazva, kétszínű festést és színre fújt alkatrészeket választottunk.

 

Merida Matts széria

 

Tökéletes bringák lelkes kezdőknek.

Minden, amit a kerékpárokról tudunk - a legjobb áron! A kezdő hegyikerékpárosok nyilván nem szeretnének sok pénzt kiadni egy bringáért, ugyanakkor szeretnék maradéktalanul élvezni egy vérbeli mountain bike legfontosabb tulajdonságait. Egy MERIDA MATTS kerékpár ideális választásszámukra.

Évtizedes tapasztalatunkat felhasználva ezeknél a kedvező árú bringáknál is ugyanolyan hangsúlyt fektettünk a tervezésre: ugyanúgy törekszünk a jó irányíthatóságra, a kényelemre és további értékes tulajdonságokra, mint a drágább modelljeink megalkotásánál. Egy vérbeli szakács is arra büszke, ha egyszerű, de nagyon finom ételt készít…

A Matts TFS modellekhez hasonlóan ennek a szériának is a kiváló Racelite 6061-es alumínium csövekből készülnek a vázai. A lényeges különbség a kevésbé agresszív geometriában rejlik (magasabb homlokcső és alacsonyabb középrész), ami egyaránt könnyedebbé teszi a mindennapos használatot és az erdei túrákat.
A 100 milliméteres rugóútnak köszönhetően a MATTS montik a technikásabb tereppel is elboldogulnak. Talán nincs is kényelmesebb, kezdőknek szánt, merevfarú kerékpár! Az abszolút sebességorientált Matts TFS modellekhez hasonlóan, ennek a szériának is kiváló Racelite 6061-es alumínium csövekből készülnek a vázai. A lényeges különbség a kevésbé agresszív geometriában rejlik (magasabb homlokcső és alacsonyabb középrész), ami egyaránt kényelmesebbé teszi a mindennapos használatot és az erdei túrákat. A 100 milliméteres rugóútnak köszönhetően a technikásabb tereppel is elboldogul. Mindezt hihetetlen árért!