Mozgásvilág - Merida tesztnap - Kamaraerdő szeptember 24.

2016.09.01.

Ezek a Merida kerékpár modellek mind-mind tesztelhetők a szeptember 24-i Mozgásvilág tesztnapon. Ne felejtsetek el időben regisztrálni itt.

Mozgásvilág Merida Tesztnap

A Merida idén is újévi modellek garmadáját kínálja tesztelésre.

 

MERIDA 2017 NINETY-SIX 9.XT

Merida Ninety-Six 9.800

Részletek hamarosan...

 

Merida One-Twenty 9.XT edition

Maraton, túra, trial - Sport & Fun

A széria alumínium és karbon változata is könnyebb lett 2017–re, ezzel új szintre emelve a ONE– TWENTY–t. Ezt a megoldást hivatott kiszolgálni a 130 mm–es rugóstag, mely a „Float Link” hátsó résszel tökéletesen együttműködve azt a játékos, könnyen kezelhető, teljes önbizalmat biztosító kerékpárt adja, melyre egy modern trail kerékpárosnak szüksége van. Vázmérettől függően 27.5"–os vagy 29"–os kerekekkel lesz elérhető az új ONE–TWENTY, melyre teleszkópos nyeregszár is feltehető, vázban vezetett bowdennel.

 

Merida Big Trail 800

Merida Big Trail gép a nevéből adódóan egy merev trail felhasználásra készített hegyikerékpár. A nagyon masszív, merev váz 67.5 fokos fejcsőszöggel rendelkezik. Láncvillája 427.5 mm hosszú, vagyis inkább rövid, a felsőcsőhossz pedig 616 mm-es az M-es méret esetében. A négy vázméretben is elérhető váz BOOST szabványú papucsokkal készül, amibe 2.8”-os gumikat lehet rakni (és persze 29×2.25-öst is ha valaki multifunkciós bringát szeretne). 30.9 mm-es nyeregcsöve dropper post kompatibilis. A villa 130 mm-t mozog ami alátámasztja a trail kategória jelenlétét.

2017-es Merida MTB újdonságok

 


 

 

Merida Scultura Disc 5000 Lampre Replica

A 2017-es (de már idén szeptembertől kapható) tárcsafékes verzióval pedig továbbléptek Merida tervezői. Bármilyen irányt vessen a tárcsafékes országútik története, ez a bringa mérföldkőnek tekinthető, már csak azért is, mert először állt rajthoz egy ilyen bringával egy WorldTour-csapat teljes sora WorldTour-versenyen.

A tárcsafékek talán legnagyobb közvetett előnye, hogy nem a szűk patkófékekhez kell tervezni a vázat, bőven van hely a kerekek mellett, így simán elfér a 28 mm-es gumi.

A palettán ötféle karbon és háromféle alumínium tárcsás Scultura szerepel majd, amelyeket a Merida tesztprogram keretében, országosan ki lehet próbálni.

 

MERIDA 2017 RIDE DISC 5000 MANGO

Merida Ride Disc 5000

Részletek hamarosan...

 

Merida Ride Disc Adventure

Merida Ride Disc Adventure

A gravel bike kategória az egyik legjobb a kerékpárok között, terepfüggetlen sebességmámor komfortos országúti testhelyzetben. Ehhez a felhőtlen boldogsához tervezte meg a Merida a Ride kalandosított változatát, az egytányéros Ride Disc Adventure-t. Szerintünk a legjobb mindenes kerékpár.

 

Merida Cyclo Cross 600

Cross is boss!” Ezzel a jelmondattal jön ki a 2017-es széria, amihez sokat nem is kell hozzátenni, inkább csak egy kicsit részletezni: teljesen új, karbonvázas modellekkel bővült a paletta, így nem csak szabadidős és amatőr kerékpárosok találhatják meg a cyclo család tagjai között álmaik kerékpárját, de profi versenyzőknek sincs okuk panaszra, ha MERIDA CYCLO CROSS bringával állnak rajthoz. Minden tekintetben az élen járó, karbon, edző vagy akár versenyzési célra szánt kerékpárokat kínál a Merida. Minden modell alapfelszereltsége a már sokat bizonyított, tárcsafékes rendszer. Innovatív megoldásoknak köszönhetően a 2017-es kerékpárok könnyebbek, merevebbek és fürgébbek lettek

 

2017-es Merida országúti újdonságok

 


 

Merida eSPRESSO 600 EQ tour

Merida eSpresso 600 

Meggyőződésünk, hogy egy kerékpár teljesítménye fontosabb annál, mint hogy azt miként tudja produkálni ezért létrehoztunk két külön kategóriát az e-bike kínálaton belül: teljesítmény és sport szint. A két kategória fő különbsége a motorban rejlik, melyből az erősebb kategória a Shimano legújabb E8000 STePS modelljét kapja, utóbbi pedig a kicsit visszafogottabb E6000-et. Széles választékkal megtámogatva bízunk abban, hogy mindenki megtalálja majd a számára ideális e-bike-ot.

Az eSpresso 600 férfi- és női vázzal is elérhető.