Merida Speeder 100 Juliet kerékpárteszt és vélemény

2017.05.25.

forrás: mozgasvilag.hu

Merida Speeder 100 Juliet teszt, vélemény

Hivatalosan „Fitnesz” kategóriába sorolja SPEEDER modelljeit a MERIDA, itthon azonban ezek a kerékpárok leginkább a vállalkozó szellemű, hosszabb távra induló, külvárosi kommuterek alatt találhatóak meg. Kecses, aszfaltra tervezett váz, kényelmes testtartást biztosító, egyenes kormány és tárcsafék teszi tökéletes mindennapi társsá a SPEEDER-t. Karbon és alumínium vázzal is kaphatóak, egyes modelleken pedig sárvédő és csomagtartó szem segíti a kiegészítők felszerelését.

CicaBetty szerint...

A Merida a Speeder 100 Juliet kerékpárral ismét nagyot alkotott. Már első ránézésre feltűnő a csajos színek miatt, a matt vízzöld festés rózsaszín felirattal messziről fixírozza leendő tulajdonosát, hiszen lehetetlen nem észrevenni. A már említett első pillantás alatt viszont az is egyértelműen látszik, hogy ez nem egy klasszikus értelemben vett trekking kerékpár.

A könnyű és fordulékony vázszerkezet, az első merev villa, a sima aszfaltgumik, a kicsit keskenyebb kormány és a kiegészítők hiánya (pl. letámasztó sincs rajta) mind arra enged következtetni, hogy egyértelműen sportos, haladós kerékpárról van szó, melyet a tárcsafékes kivitel is erősít. Aki fürge, könnyen irányítható és kényelmes cirkálót szeretne mindenféle teherhordó funkciók nélkül, az jó helyen kopogtat.

Merida Speeder 100 Juliet teszt, vélemény