Merida gyártás, fejlesztés

Németországban fejlesztünk

A németországi, sváb városban, Magstadtban mérnökeink és designereink szorosan együtt dolgoznak, hogy az elképzelések tökéletes Merida kerékpárokká formálódjanak.

Egykor csak a vázépítés művészete volt az, ami a jó és a nagyon jó kerékpárokat megkülönböztette egymástól, de azok az idők már elmúltak. A csúcstechnológia által kínált lehetőségek, nyersanyagok (ide értve az alumíniumot) vagy a speciális tulajdonságokkal rendelkező alapanyagok (ide értve a karbont) manapság maximális körültekintést követelnek egy új kerékpár tervezésekor. A geometria igazítása a kerékpártól megkövetelt funkcióhoz, és az össztelós vázak bonyolult mechanizmusai valódi tudományággá emelték a kerékpárfejlesztést. A kerékpárok nem csak egyszerűen kerékpárok többé. Rengeteg technikai és gyártástechnológiai összetevőből áll össze a végeredmény, és csak így garantálható, hogy a kerékpár végül betölti azt a szerepet, amit szántak neki, és megfelel az eredeti koncepciónak.

Ezért dolgoznak szorosan egymás mellett a fejlesztő részlegünk konstruktőrei és designerei a magstadti központban, hogy a tervekből tökéletes Merida kerékpár szülessen. Ennek megfelelően fejlesztő szakembereink testközelből, az első pillanattól kezdve nyomon követik a termékeink életre hívásának minden fázisát, hogy vásárlóink megelégedésére a kerékpárjaink minden tőlük elvárt funkciót teljesítsenek, minden lehetséges helyzetben, legyen szó gyermekkerékpárról, túrakerékpárról, vagy világkupa-szinten is versenyképes, hightech mountain bike-ról.

Mindezzel kapcsolatosan óriási előny a Merida széleskörű nemzetközi jelenléte a Föld több mint 70 országában: Szerte a világon a marketing szakembereink és kereskedőink jóvoltából rálátunk minden aktuális trendre, a piac elvárásaira, valamint szoros kapcsolatot ápolunk a vezető nemzetközi kerékpáros magazinokkal. Az így szerzett input nagyon fontos faktor, ami segíti a fejlesztésben a német Merida központban dolgozó szakembereinket minden egyes kerékpár összeállításának tervezésénél, a következő szezonra.

Profi versenyzők által tesztelve

A Multivan Merida Biking Team profi versenyzőitől rendkívül értékes visszajelzéseket kapunk az új kerékpárok fejlesztéséhez. Így minden Meridában benne van az ő átfogó tudásuk és a fényes nemzetközi sikereik gyümölcse.

Olimpiai arany- és ezüstérem, világ-, Európa- és nemzeti bajnoki címek, összetett siker a világkupában… Ez a csapat gyakorlatilag mindent elért, amiért a profi versenyzők keményen dolgoznak mindenhol a Földön. A Merida számára azonban ezek a versenyzők sokkal értékesebbek, nem csak olyan sportolók, akik a sikerekről gondoskodnak. Visszajelzéseikkel ők biztosítják a legjobb és a leghitelesebb forrást az új bringák fejlesztéséhez.

A Multivan Merida Biking Team profi bringásai a Merida főkonstruktőrével, Juergen Falkéval együttműködve, mindig elsőként tesztelik élesben a friss fejlesztésű geometriai-, szerkezeti megoldásokat. Ez azt jelenti, hogy a legérzékenyebb műszer, Ralph Naef és a többi versenyző „beépített műszere” jelzi a legapróbb dolgot is, amin esetleg változtatni kell.

Tökéletesen megbízható gyártás

A Merida tökéletes megbízhatóságot kínál: a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek is megfelelő gyártástechnológiát és tesztelési fázist a legszigorúbb laborkörülmények között.

Vásárlóink biztosak lehetnek abban, hogy a Merida kerékpárok a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeket betartva kerülnek legyártásra, amit független auditáló-intézmények ellenőriznek. A Merida olyan nemzetközi márka, ami kétszeresen is profitál a szervezeti felépítésének köszönhetően: egyfelől a sváb városban, Magstadtban található fejlesztési részlegünk a legmagasabb szintű német mérnöki teljesítményt garantálja, másfelől, amint a fejlesztési részleg elvégzi a feladatát, a kerékpár-gyártástechnológiában élenjáró tajvani üzemben folytatódik a termelés.

1972 óta a Merida tajvani székhellyel működik, Yuanlin városában. Sehol máshol a világon nem rendelkeznek olyan szintű know-how-val a kerékpárgyártás terén, mint Taichung/Tajvan térségében. Legyen szó alumínium vázak gyártásáról, vagy bonyolult, prémium minőségű karbonvázak elkészítéséről. Minden Merida kerékpár az élvonalba tartozik saját kategóriájában, és hosszú időn át megbízható működést garantál. Ezt a kivételes minőséget nemcsak a nemzetközi magazinok teszteredményei igazolják, hanem a saját házon belüli vizsgálataink, és külsős laboratóriumok lehető legkörültekintőbb vizsgálatai is.