Két kerékpárakció között egy Merida győzelem

2015.05.21.

A Lampre-Merida Team sikert sikerre halmoz. Legutóbbi győzelemről - amit az új Merida Scultura és Reacto nyergében értek el Olaszországban - a beszámolót a BikeFun jóvoltából alább olvashatjátok:

Két Lampre-szakaszgyőzelem a Giro első hetében
Két szakaszgyőzelemmel zárta a Giro d’Italia első hetét a Lampre-Merida

Lampre Merida Team győzelem

Jól kezdte az olasz WorldTour istálló, a Lampre-Merida a Giro d’Italia első hetét, Jan Polanc a vadonatúj Merida Scultura nyergében győzött, Diego Ulissi pedig a Reactóval sprintelve volt a leggyorsabb.

Pénteken, a Lampre-Merida sanremói sajtótájékoztatóján még senki nem gondolta, hogy a fiatal szlovén versenyző, Jan Polanc szerzi a csapat első győzelmét a 2015-ös Giro d’Italia-n, ráadásul a mindig fokozott érdeklődést kiváltó első hegyi befutón. Polanc a La Spezia és Abetone közötti 152 kilométeres etapon diadalmaskodott.

A Giro nem kezdődött jól a fukszia-mezesek számára, hiszen a csapatidőfutamon az utolsó előtti helyen zártak, hozzátéve, hogy ez a diszciplína sosem tartozott az egyetlen olasz első osztályú csapat erősségei közé. Másnap a tömeghajrán Sacha Modolo éppen hogy elkerült egy bukást, nem tudott beleszólni a dobogó alakulásába.
A következő napokon szökésekben próbáltak érvényesülni a Lampre-Merida versenyzői, többek között Diego Ulissi is próbálkozott, de nem jártak sikerrel. Ráadásul a negyedik szakaszon az összetett versenyben érdekelt lengyel Przemyslav Niemiec sem mutatott jó formát, és két percet veszített az ellenfelekkel szemben.

Merida nyergében a győzelem felé vezető úton

Az 5. szakaszon azonban fordult a kocka. 5-en szöktek meg a mezőnytől és megnyugtató előnnyel érkeztek a 152 kilométeres táv végén a 17 kilométeres emelkedőre. Először a rutinos francia Sylvain Chavanel támadott, de nem járt sikerrel, a következő akcióval Polanc viszont el tudott szakadni.Kemény 10 kilométer várt még rá – da solo – hegymenetben, de végül másfél perccel Chavanel és a favoritok csoportja előtt ért célba. A krónikához tartozik, hogy pár nappal bemutatása után az új Merida Scultura nyergében sikerült győzelmet aratnia, azzal a kerékpárral, amit pont a hegyi szakaszokra ajánl a versenyzőknek a Merida.

Merida Lampre befutó

98th Giro d’Italia

Stage 5, La Spezia - Abetone: 152km
1. Jan Polanc, SVN/TEAM LAMPRE-MERIDA, in 4:09.18 hours
2. Sylvain Chavanel, FRA, + 1.31
3. Fabio Aru, ITA, st
4. Alberto Contador, ESP, st
5. Richie Porte, AUS, st

A bringája, a győztes új Scultura videón:

Merida Scultura 2015 videó

Miután a 6. szakaszon már Sacha Modolo is begyűjtött egy harmadik helyet sprinten, a hetedik etapon jött el az olaszok napja! Diego Ulissi a Giro d’Italia leghosszabb távját nyerte meg, 264 kilométert követően. A tavaly két Giro-szakaszt is nyerő olasznak eltiltásából való visszatérése után ez volt első nagy győzelme. Érdekesség, hogy az enyhén emelkedő sprintet Sacha Modolónak vezette fel Roberto Ferrari és Max Richeze, de miután Modolo nem bírta a hajrát, Ulissi a semmiből tűnt elő a bal oldalon, s faképnél hagyott mindenkit a villámgyors Reacto nyergében.
 

Stage 7: Grosseto - Fiuggi, 264km
1. Diego Ulissi, ITA/TEAM LAMPRE-MERIDA, in 7:22.21 hours
2. Juan José Lobato, ESP, st
3. Simon Gerrans, AUS, st

Videón a 7.szakasz befutója:

Merida Lampre Diego Ulissi befutó

Ha napi szinten követnéd a csapatot itt megteheted, vagy a csapat Facebook oldalán:
http://www.teamlampremerida.com/en/